Verlofaanvragen

Beste schutters,

Afgelopen tijd zijn er weer een aantal verlofaanvragen gedaan. Omdat bij controle is gebleken dat veel mensen niet voldoen aan de door de KNSA en de wet gestelde eisen willen we, om duidelijkheid te verschaffen, onderstaande berichten onder de aandacht brengen. Hierin staat precies uitgelegd hoe alles in elkaar steekt.

CWM 2015 per 1-4-2015

  • Kort samengevat staat in deze artikelen dat je naast de bestaande voorwaarden van een verlof, direct hieronder te lezen, ook rekening moet houden met de fase van je lidmaatschap.
  • De aanvrager is minimaal een jaar volwaardig lid van een bij de KNSA aangesloten schietvereniging. Het aspirant lidmaatschap telt hier dus niet bij mee.
  • Hij/zij beoefent een schietsportdiscipline die door de KNSA is gereglementeerd of erkend.
  • Deze schietsportdiscipline wordt in het verband van zijn vereniging beoefend;
  • Het wapen waarvoor verlof wordt gevraagd is bij deze discipline toegelaten;
  • De aanvrager is tenminste 18 jaar oud;
  • De aanvrager c.q. verlofhouder toont 18 schietbeurten in de afgelopen 12 maanden

Voor de aanvraag van een (nieuw)verlof zijn de volgende fases van toepassing.
FASE 1 (minimaal 1 jaar volwaardig lid van de vereniging EXCLUSIEF de aspirant periode van 6 maanden)
Klein kaliber wapens, cal .22LR die geschikt zijn voor het beoefenen van Olympische disciplines of technisch hieraan gelijkwaardige wapens. Voorbeelden zijn klein kaliber geweer, klein kaliber karabijn (met grendel, ook met meerschots magazijn, maar niet semi-automatisch), klein kaliber pistool (ook semi-automatisch) en klein kaliber revolver.
FASE 2 (minimaal 1 jaar een verlof)
De wapens uit Fase 1, aangevuld met wapens die geschikt zijn voor ISSF en MLAIC (Historische wapens) disciplines. Voorbeelden zijn groot kaliber geweer en groot kaliber karabijn (beiden met grendel, ook met meerschots magazijn, maar niet semi-automatisch), groot kaliber pistool (ook semi-automatisch) en groot kaliber revolver met beiden een maximaal kaliber van ca. 9mm/.38″ (e.e.a. volgens ISSF limiet)
FASE 3 (minimaal 2 jaar een verlof)
De wapens uit Fase 1+2, aangevuld met wapens die geschikt zijn voor de overige KNSA disciplines. Voorbeelden zijn groot kaliber semi-automatisch geweer of -karabijn en klein kaliber semi-automatisch geweer of -karabijn, groot kaliber pistool (ook semi-automatisch) en groot kaliber revolver met kalibers groter dan 9mm/.38″ (volgens KNSA limiet)

Om teleurstellingen en/of vervelende situaties te voorkomen kan je alvorens tot aanschaf over te gaan de stappen alvast controleren volgens het diagram dat te vinden is in het ledengedeelte.

Kan je de vragen uit dit diagram positief beantwoorden vraag dan het bestuur om toestemming om tot aanschaf van een wapen in beoogde fase over te gaan. Papieren versies zijn op de vereniging verkrijgbaar.

Heeft het bestuur de aanvraag goed gekeurd, krijg je z.s.m. bericht en kan je gerust gaan kijken. Bij aanschaf zal het invullen van een WM3 formulier dan ook sneller verlopen.

Zijn er naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen horen wij het graag.

Namens het bestuur