Persbericht Open Dag

EELDE – Schietsportvereniging Filadelfia uit Eelde viert op 19 april 2014 haar 15-jarig jubileum met een opendag, demonstratietrainingen en informatie over de schietsport. Belangstellenden kunnen onder deskundige begeleiding kennis maken met de schietsportdisciplines die op de onlangs gerenoveerde banen van de vereniging beoefend kunnen worden.

SSV Filadelfia

Schietsportvereniging Filadelfia werd op 15 juli 1999 opgericht in het dorp Tynaarlo. De schietsportvereniging maakte gebruik van het kerkje “Bethel” op het voormalige kolonieterrein Filadelfia nabij het dorp.

Kolonie Filadelfia zou een groot aantal jaren de thuishaven blijven van de jonge schietvereniging, die in de beginperiode met drie schietbanen werkte. Vanwege de beperkingen van de accommodatie werd in november 2010 het kerkje door de vereniging verlaten en is de vereniging uitgeweken naar de schietsportbanen Filadelfia aan de Watermolendijk in het dorp Eelde.

Mede dankzij de goede faciliteiten die de vereniging met haar bijna 50 leden kan bieden zit er nog steeds progressie in de schietsport. Filadelfia biedt nu de mogelijkheid om tijdens de opendag kennis te maken met de sport. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door ruim 41.000 bij de KNSA geregistreerde sportschutters van jong tot oud wordt beoefend.

De schietsport wordt vooral beoefenend door mensen die een liefde hebben voor luchtdruk- en vuurwapens en deze op een uiterst gedisciplineerd en geconcentreerd op de schietbaan te weten te gebruiken.

 

Opendag

In het kader van het 15-jarig bestaan organiseert de jubilerende vereniging Filadelfia op zaterdag 19 april van 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur een opendag aan de Watermolendijk 3 in Eelde. Deze opendag is bedoeld om een breed publiek met de schietsport kennis te laten maken. Als gecertificeerde vereniging is Filadelfia ook nauw betrokken bij de nationale sportweek 2014 en zullen zij met medewerking van de KNSA daar aan meewerken.

Er zijn tijdens de opendag bestuursleden aanwezig om informatie te verstrekken over de sport en vereniging. Ook zijn er gecertificeerde schietsporttrainers aanwezig voor het geven van informatie over schietlessen. Voor mensen die een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen is er de unieke mogelijkheid om zelf ook eens te schieten.  Meer informatie over de schietsportvereniging Filadelfia kan gevonden worden op de website van de vereniging: www.svfiladelfia.nl.