Nationale Sportweek 2015

De Nationale Sportweek, georganiseerd door NOC*NSF, heeft tot doel: meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Het evenement vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. Jong en oud worden op zaterdag 18 april aanstaande vanaf 10:00 uur tot ongeveer 16:30 uur in de gelegenheid gesteld een bezoek te brengen aan de schietsportvereniging. Op de schietbanenbanen worden geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld om actief deel te nemen aan verschillende schietsport-disciplines in de vorm van workshops en demonstraties. Tijdens de workshops maakt men kennis met de beginselen van de schietsport en wordt de gelegenheid geboden ook zelf, onder persoonlijke begeleiding van instructeurs, te schieten met lucht en klein-kaliber wapens.

Zelf schieten

Iedereen, jong en oud, man en vrouw en fysiek gezond of beperkt, kan de schietsport beoefenen. Voordat u echter daadwerkelijk kunt gaan schieten vragen wij het volgende van u:

  • draag kleding die tegen een stootje kan en die niet te strak zit; een trainingspak voldoet!
  • neem een (geldig) legitimatiebewijs mee voor registratie; beneden de 18 jaar is deelname alleen mogelijk onder begeleiding van ouders of voogd.

Voor de schietsportintroductie worden geen kosten berekend!

Bij binnenkomst in de accommodatie wordt u gevraagd uw gegevens te noteren in het introducéregister; daarbij wordt ook naar uw legitimatienummer gevraagd. Vervolgens gaat u naar de schietbaan en daar krijgt u een kennismakingsles. In die les, waarbij u eerst uitgebreid geïnformeerd wordt over de veiligheidsregels, wordt gebruik gemaakt van Olympische sportwapens. Deze wapens kunnen dus gebruikt worden in één van de vijftien Olympische schietsportdisciplines!