Interview René Boes

EELDE-PATERSWOLDE – SSV Filadelfia is een vereniging waar schietsport en gezelligheid hand in hand gaan. Tot 2001 ben ik bestuurslid geweest bij schietsportvereniging Op de Korrel in Zuidlaren. Door een tekort aan leden is die club in 2001 ter ziele gegaan. De helft daarvan is vervolgens samen gegaan met het in 1999 door Geert Nijdam en Henk Wright opgerichte SSV Filadelfia, dat toen nog z’n thuis had in het kerkje Filadelfia, vandaar de naam, in Tynaarlo.
Van een veredelde padvindersachtige vereniging ontwikkelden we ons in de loop der jaren tot een echte florerende schietsportvereniging die zich heeft aangesloten bij de KNSA. Van hen mogen we de gouden kroon dragen, wat betekent dat we onze vereniging runnen als een bedrijf en onder andere beschikken over BHV’ers, een klachtcommissie en opleidings- en trainingscoördinatoren.
Zo’n zeven jaar geleden zijn we van Tynaarlo verhuist naar de Watermolendijk in Eelde. Een hele leuke locatie met een schietbaan met vijf punten van twaalf meter en bruine kroegachtige kantine. Onze vereniging telt op dit moment zo’n vijftig leden. We schieten met kleine kaliber wapens op targetkaarten. Het gaat niet om de klap of de dreun. Dit zijn sportwapens met een lichte knal. Het doel is om een puntje – de tien – volledig weg te schieten. Door goede, gerichte trainingen te geven lukt het ons om mensen binnen zes maanden een ‘acht’ te laten schieten.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze website www.svfiladelfia.nl, waarna er een datum wordt geprikt met één van onze zeven trainers voor een proefles op onze baan. We bouwen het langzaam op. Uit 8 gratis proeflessen moet dan blijken of je geschikt bent om lid te worden. Tijdens de proeflessen willen we echt onze passie voor de schietsport overbrengen. De schietsport is één van de veiligste sporten van Nederland, juist omdat iedereen zo met veiligheid bezig is.
Mijn eigen passie voor de schietsport is ontstaan in Loon bij mijn overgrootouders. Zij hadden een luchtbuks in de kast staan, waarmee ik in hun grote tuin oefende op blikjes en flesjes. Ik kwam er al snel achter dat ik er wel aanleg voor heb. De techniek die erbij komt kijken en het feit dat je op een gegeven moment je eigen wapen mag uitkiezen vind ik erg leuk. En het sociale aspect. Het is ook gezellig binnen onze schietsportvereniging.
bron: http://dekrantvantynaarlo.nl/rene-boes-secretaris-schietsportvereniging-filadelfia-in-eelde/