Competitie Noord in de krant

DRACHTEN – De Competitie Noord, een serie wedstrijden die door acht schietverenigingen in het noorden van Nederland wordt georganiseerd, deed vrijdag Drachten aan.

SSV Filadelfia uit Eelde, S.V. Coevorden uit Coevorden, Schutterij Johan Willem Friso uit Drachten, S.V. Wilhelmina uit Leeuwarden, S.V. ’t Veen uit Musselkanaal, S.V. De Tolschutters uit Emmer-Compascuum, S.V. Lucas Aardenburg uit Hoogeveen en S.V. Vulpes Vulpes uit Nieuwe Pekela.
Uitgangspunt van de competitie is het deelnemen aan een wedstrijden waarbij de schutters op verschillende locaties series kunnen schieten en zo kennismaken met collega-schutters van de andere verenigingen.

Wedstrijdindeling

Er wordt geschoten in de disciplines KKK en KKG in de houdingen liggend en/of knielend. Een wedstrijdbeurt bestaat uit 60 strijdschoten met een tijdslimiet van maximaal 65 minuten. Om in aanmerking te komen voor een klassering dienen schutters aan minimaal 3 wedstrijden mee te doen op een 12 meter baan en 1 wedstrijd op een 50m baan.

Wedstrijd Competitie Noord bij Schutterij Johan Willem Friso

Na de wedstrijden bij S.V. De Tolschutters en S.V. ’t Veen was het de beurt aan Schutterij Johan Willem Friso om een wedstrijd te organiseren binnen de Competitie Noord. Deze heeft vrijdag plaatsgevonden op de 50 meter baan in Drachten. Alle beschikbare plaatsen waren bezet. De eerst volgende wedstrijd wordt in maart verschoten bij S.V. Wilhelmina in Leeuwarden op de 12 meterbaan. Alle inschrijvingen lopen via baanplanner.eu.

De resterende wedstrijden zijn in april bij SV Coevorden, 12 meter, in mei bij SV Lukas Aardenburg, 12 meter, in juni bij SV Filadelfia, 12 meter en in juli -SV Vulpes-Vulpes, 50 meter.

[bron: Drachtster Courant – 19 februari 2017]