Lidmaatschap

Aspirant

Om lid te worden van Schietsportvereniging Filadelfia moet je het aanmeldingsformulier invullen en inleveren. Op het formulier, dat gebaseerd is op het KNSA model, staan ook wat persoonlijke vragen in de Eigen Verklaring. Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens.

Verder heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, die je bij je gemeente kunt aanvragen voor het doel schietsport. Als je geen VOG krijgt vanwege bezwaren, dan kun je geen lid worden. Wij helpen je via Justis.nl om met je DigiD een VOG aan te vragen. Meestal krijg je die binnen 10 werkdagen.

Na je aanmelding moet je zo snel mogelijk de contributie betalen. Dan schrijven wij je in bij de KNSA en regelen wij een schietlicentie voor je. Met je KNSA pasje kun je aan wedstrijden meedoen en ben je verzekerd via de KNSA. Maak je geen zorgen in je introductieperiode, want ook introducés zijn verzekerd.

De aspirant periode duurt 6 maanden en start met een intakegesprek met een bestuurslid. Zo kunnen wij zien of je geschikt bent als lid. Dat is belangrijk omdat je met vuurwapens gaat schieten en die misschien ook gaat bezitten. In het intakegesprek stellen wij enkele privévragen. Die mogen wij stellen als ze relevant zijn voor de vereniging. Wees eerlijk bij het beantwoorden van deze vragen.

  1. Introductieles
  2. Aanmeldingsformulier invullen en inleveren
  3. Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  4. Voldoen van contributie en inschrijfgeld
  5. Intakegesprek
  6. Start basisopleiding

Basisopleiding

In je aspirant periode krijg je de basisopleiding. Die bestaat uit vier pistoollessen en vier geweerlessen. Je leert hoe je goed en veilig met de wapens moet schieten. De lessen eindigen met een schietveiligheidstoets. Als je die haalt, mag je zelf met klein kaliber wapens schieten. Je bent klaar als de examinator zegt dat je veilig met vuurwapens kunt omgaan.

Volwaardig lidmaatschap

Je bent zes maanden aspirant. Daarna word je automatisch lid, tenzij je iets anders hoort. Je merkt daar niks van. Het verschil is dat je als aspirant nog niet definitief bent toegelaten. Maar in de praktijk word je toegelaten als je de basisopleiding hebt gehaald.

Verlof

Na een jaar lidmaatschap kun je een wapenverlof aanvragen. Dat heet officieel het verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen. Het bestuur van de vereniging moet verklaren dat je aan alle voorwaarden (zoals achttien schietbeurten per jaar) voldoet en dat je het wapen nodig hebt. Dan kun je met de verklaringen van het bestuur en de wapenhandelaar naar Korpscheftaken van politie gaan. Zij beslissen of je het verlof en het wapen krijgt.