Basisopleiding

 • Elke aspirant krijgt van ons eerst een basisopleiding. Tijdens deze training, die gemiddeld acht weken duurt, leer je de basistechniek van het schieten en hoe je veilig omgaat met vuurwapens. Na afloop van de opleiding doe je de Proeve van Bekwaamheid. Als je die haalt, mag je zelfstandig op de baan gaan schieten.

  Al onze trainers zijn KNSA-opgeleid en -gecertificeerd. Zij staan ook na de basisopleiding altijd klaar om je te helpen met het verbeteren van je techniek.

  Iedere cursist ontvangt een door ons zelf ontwikkeld cursusboek waarin de schiettechniek in woord en beeld wordt uitgelegd. Dit kun je ook na de opleiding prima als naslagwerk gebruiken.

 • instructieboek

  Zelf ontwikkeld lesmateriaal

 • Geweertechniek

  Basistechniek voor staand, knielend en liggend geweerschieten, verdeeld over vier lessen. In deze lessen komen onderwerpen als de lichaamshouding, de ademhaling, de trekkertechniek en het richten uitgebreid aan bod.

  Proeve van Bekwaamheid Geweer

  Tijdens de Proeve van Bekwaamheid beoordeelt een andere trainer dan de eigen trainer of de cursist de basistechniek beheerst en vooral of hij op een verantwoorde en veilige manier met het vuurwapen kan omgaan. Na het behalen van de PvB mag de cursist zelfstandig geweer schieten.

 • Pistooltechniek

  Basistechniek voor staand pistoolschieten, verdeeld over drie lessen. In deze lessen komen onderwerpen als de lichaamshouding, de ademhaling, de trekkertechniek en het richten uitgebreid aan bod, maar dan voor pistool.

  Proeve van Bekwaamheid Pistool

  Tijdens de Proeve van Bekwaamheid beoordeelt een andere trainer dan de eigen trainer of de cursist de basistechniek beheerst en vooral of hij op een verantwoorde en veilige manier met het vuurwapen kan omgaan. Na het behalen van de PvB mag de cursist zelfstandig pistool schieten.