Basisopleiding

 • Iedere aspirant krijgt van ons eerst een basisopleiding. Tijdens deze training, die gemiddeld 8 weken duurt, leer je de basistechniek van het schieten en hoe je veilig omgaat met vuurwapens. Na afloop van de opleiding leg je de Proeve van Bekwaamheid af. Is dit succesvol, dan mag je zelfstandig op de baan gaan schieten.

  Al onze trainers zijn KNSA-opgeleid en -gecertificeerd. Uiteraard zijn zij ook na de basisopleiding altijd bereid om te helpen met het verbeteren van de techniek.

  Iedere cursist ontvangt een door ons zelf ontwikkeld cursusboek waarin de schiettechniek in woord en beeld wordt uitgelegd. Deze is ook na de opleiding prima als naslagwerk te gebruiken.

 • instructieboek

  Zelf ontwikkeld lesmateriaal

 • Geweertechniek

  Basistechniek staand, knielend en liggend geweerschieten, verdeeld over vier lessen. Tijdens deze lessen worden onderwerpen als de lichaamshouding, de ademhaling, de trekker techniek en het richten uitgebreid behandeld.

  Proeve van Bekwaamheid Geweer

  Tijdens de Proeve van Bekwaamheid wordt door een andere dan de eigen trainer getoetst of de cursist de basistechniek beheerst en vooral of hij op een verantwoorde en veilige manier met het vuurwapen kan omgaan.  Na het voltooien van de PvB mag zelfstandig geweer worden geschoten.

 • Pistooltechniek

  Basistechniek staand pistoolschieten, verdeeld over 3 lessen. Tijdens deze lessen worden onderwerpen als de lichaamshouding, de ademhaling, de trekkertechniek en het richten uitgebreid behandeld, nu echter voor pistool.

  Proeve van Bekwaamheid Pistool

  Tijdens de Proeve van Bekwaamheid wordt door een andere dan de eigen trainer getoetst of de cursist de basistechniek beheerst en vooral of hij op een verantwoorde en veilige manier met het vuurwapen kan omgaan. Na het voltooien van de PvB mag zelfstandig pistool worden geschoten.