Verhoging munitie prijzen

Beste leden van SSV Filadelfia,

Jaarlijks “verschieten” met zijn allen ongeveer 25000 stuks CCI Minimag munitie en ongeveer 5000 target-kaarten.

De kleine winst die we maken op de verkoop van de munitie gebruiken we om onze leden de target-kaarten gratis te kunnen aanbieden.

Omdat onze voorraad aan munitie al aardig aan het opraken is, heb ik vandaag weer 5000 stuks CCI Minimag munitie voor de vereniging gekocht.

Zoals veel dingen jaarlijks duurder worden, stijgt ook de prijs van de munitie.

Alleen is de prijs van de munitie dit jaar wel heel erg fors gestegen, namelijk per doosje van 100 stuks van € 8.40 naar € 11.00 inkoop.

De prijs van de target-kaarten is daarentegen de afgelopen jaren wel gelijk gebleven, namelijk € 0.065 per 5 schotskaart. Voor elk doosje aan munitie die we verkopen geven we dus voor € 1.32 aan target-kaarten weg. Een eenvoudige rekensom wijst uit dat de prijs van een doosje munitie op € 12.32 moet uitkomen.

De goede rekenaars onder jullie hebben al opgemerkt dat als we de prijs van de target-kaarten in de prijs van de munitie doorberekenen we het afgelopen jaar de munitie met  €0.72 aan verlies verkocht hebben. Deze situatie is niet echt gezond voor de verenigingskas.

Omdat we nog 5000 stuks CCI Minimag munitie in voorraad hebben welke we in januari 2015 relatief goedkoop hebben kunnen inkopen, gaan we nu de nieuwe verkoopprijs van de CCI Minimag baseren op de gemiddelde prijs van januari 2015 en oktober 2015. Op deze manier kunnen we voorlopig de CCI Minimag met daarbij het gebruik van gratis target-kaarten aanbieden voor een prijs van € 11.00 per doosje van 100 stuks.

Eenzelfde verhaal geldt uiteraard ook voor de CCI Standard munitie. Deze munitie moeten we per doosje van 100 stuks gaan verhogen van € 4.00 naar € 4.50.

Bovengenoemde prijsverhoging laten we vanaf volgende week vrijdag in gaan.

Ik hoop jullie hiermee een heldere uitleg gegeven te hebben over deze prijsverhoging.

Met vriendelijke groet,

René Boes

Samengevat:

Vanaf vrijdag 23 oktober:

CCI Minimag € 11.00 per 100 stuks

CCI Standards € 4.50 per 50 stuks

9 mm para € 10.00 per 50 stuks (zo lang de voorraad strekt)