"Deelnemen is belangrijker dan winnen"

De KNSA heeft naar aanleiding v.d. nieuwe circulaire W&M nieuwe richtlijnen opgesteld met betrekking op wapenbezit en de uitgifte van besturen van een verlofaanvraag.

Een vd regels is dat je niet alleen 20 schietbeurten moet hebben gemaakt, maar ook dat je als sportschutter mee moet doen aan wedstrijden of een competitie. (en zo daarmee een redelijk belang hebt voor het bezit van een wapen)

Er zijn inmiddels meerdere mogelijkheden binnen en buiten de club waarmee onze leden aan de “competitie eis” kunnen voldoen.

• Onze verenigingscompetitie; Deze loopt van eind december tot eind december het volgend jaar. Minimaal 10 noteringen in het scoreboek, geteld en genoteerd door de dienstdoende teller, zijn verplicht voor deelname. Boven de 15 beurten worden de slechtste scores weggelaten in de totaalscore. (maximaal 5 scores worden verrekend) Je krijgt vijf kaarten er worden vijf schoten gelost per kaart op vier kaarten, de vijfde kaart is je proefkaart.

• De post competitie: Dit is een competitie waarbij je 4 maal verdeelt over het jaar een serie kaarten schiet (40 schoten) met een KKP of luchtpistool. Deze kaarten worden voorzien van je naam gestuurd naar de de landelijke organisatie. Je totaal score word opgeteld en vergeleken met inzenders van andere verenigingen in het land. De kosten hiervoor zijn 8 euro (meer info: http://www.ltcpistool.nl/tekst/postcompetitiereglement.htm). De competitie begint in het najaar en de vervaldata zijn voor de huidige serie : 15 november, 15 januari, 1 maart, 15 april en 1 juni.

• Wedstrijden bij andere verenigingen: Er worden legio wedstrijden uitgeschreven bij collega verenigingen in het land. In Groningen zijn er bijv. eind december en begin januari wedstrijden in diverse kk disciplines.

•

Ook bij de overweging van een aanvraag voor een (nieuw) wapen zal meegenomen worden of er in het verleden ook mee gedaan is aan een competitie en of er daarom een redelijk belang is.